Jeugd

De nieuwe Dokovic, Federer en Nadal van TC Ready

Bij TC Ready doen 11 jeugdleden actief mee aan OGTB toernooitjes en de jeugdcompetitie. Ook in 2023 worden er weer tennislessen gegeven door onze trainer Berend Jan Kremer. Na afloop van deze lessen worden er in de zomer op vrijdagmiddag lessen gegeven voor de jeugd op ons park, voor informatie en kosten: secretaris@tcready.nl

Wil je weten wat er tijdens een les gebeurt lees dan dit verhaal eens:

Op reis met de Tennisbal.

De tennisbal (ik) wil graag op reis naar de andere kant van het veld. Ik vraag de hulp in van de kinderen die op tennisles zitten. Eerst wat techniek leren aan de kinderen door de meester: met de armen zwaaien als warming-up, overgooien met een voetbal, met zijpassen lopen en draaien.

Dan is het tijd voor de mij om mee te doen. Weer gaan de kids met zijpassen lopen en ik word aangegooid. Oeps, net niet geraakt door het racket, dus ik kan nog niet op reis. Nog eens proberen. Weer ga ik over het net en wordt nu goed geraakt door het racket. Yes, op reis naar de overkant. Nog niet zo ver en snel, maar de reis is begonnen.

Misschien beter eerst even het balgevoel van de kinderen verbeteren d.m.v. het lopen van een parcours. Mij op het racket proberen te houden langs parcours met hoepels en pionnen. En dan proberen het snelste groepje te zijn. 1 van de kids noemt het balansrennen. Leuk bedacht!!

Het bevalt mij erg goed op het racket, maar ik wil nog steeds op reis naar de overkant. Oefenen door de kinderen met de ballenmachine kan helpen. Ik vraag om een snelle slag: de volley. Dan kan ik gauw op reis. Machine aan, niet te snel achterelkaar 😉, racket van het kind in de aanslag, daar ben ik, high five…wow ik ga naar de overkant. Wat een reis. Wat is het mooi hier.

Maar… ik wil weer terug. Weet je wat: ik vraag of de Koning me kan helpen?

Iedereen aan één kant van het net. De meester speelt mij naar jullie toe vanaf de overzijde en de reis gaat weer beginnen. Wie vangt mij op? Het gaat soms goed, soms val ik. De prinsen en prinsesjes zijn nog in opleiding en proberen me te vangen. Maar uiteindelijk gaat het steeds beter en word ik door de Koning naar de overkant geslagen. Geweldig, dank je wel!

Hoop dat ik voor altijd kan blijven reizen naar de overkant met deze kinderen.

En dat ik mijn reizen in de toekomst kan uitbreiden naar Wimbledon, Flushing Meadows, Melbourne Park of Roland Garros.

Onze sponsoren

Online Ondernemers - internet marketing Blijham