Jeugd

Scholentennis met de plaatselijke tennisclub tc Ready.

In april en mei hebben alle klassen vanaf groep  3 kennis gemaakt met tennis. Tc Ready  heeft de scholen  deze lessenserie aangeboden in verband het 100 jarig bestaan van de club. Dolgraag wilden we de lessen op het tennispark  aan de Plantsoenlaan aanbieden.  Maar helaas … Het weer  werd spelbreker, niet één keer, niet twee keer, maar alle drie keer. Onder barre weersomstandigheden toonde de jeugd zich van de stoere kant.  De meisjes en jongens gaven geen krimp  als wij  het er tòch op waagden  de tennisbaan op te gaan. Dikke complimenten van de kant van de begeleiders:  tennistrainer Berend Jan Kremer, juf Alies  en namens tc Ready  Anja Bosch en  Harry Holt.

We moesten jammer genoeg vaak uitwijken naar het gymlokaal. Dat wil je eigenlijk niet.  Een buitensport als tennis  wil je het liefst buiten promoten. In de gymlokaal  moesten we  heel gecontroleerd oefenen. Lastig, maar met elkaar hebben we er het beste van gemaakt. Top.

Nu , na drie lessen, kunnen we met elkaar toch terugkijken op een geslaagde periode. De leerlingen hebben ervaren hoe moeilijk, maar ook hoe leuk tennissen kan zijn. Het goed raken van de bal met je racket vergt  gevoel,  goede timing en daarom ook veel oefening. Bij veel leerlingen zagen we dat de vooruitgang er al in zat. Op zo’n manier  zelfs dat we tijdens de 3e les de oefenmuur en  het ballenkanon bij de oefeningen konden gebruiken. Knap,hoor!

Als tc Ready vinden we het fijn, dat we de jeugd ook eens op deze manier in beweging hebben kunnen krijgen. Van de jongens en meisjes hebben we te horen gekregen, dat veel van hen inmiddels al voor een sport gekozen hebben. Heel mooi, geniet ervan en beleef er vooral veel plezier aan.

Mocht je in de toekomst nog eens een keertje weer willen tennissen, dan ben je van harte welkom op de tennisbaan. Elke vrijdagmiddag geeft Berend Jan training. Groep drie t/m 6/7 van 16.30 tot 17.30 en vanaf groep 8 van 17.30 tot 18.30. Wij hebben wel een racket te leen. Laat Berend Jan wel even weten, dat je een keer  wilt meedoen. Zijn mailadres is: tennislesscheemda@gmail.com

Kennismakingslessen zijn gratis.

En dan dit nog: Op zondag 11 juni is er een gezellig Mini&Maxitoernooi met brunch. Om mee te doen hoef je geen lid te zijn. Iedereen kan meedoen, ook als je niet veel tenniservaring hebt. Opgeven hiervoor kan tot 1 juni via het formulier op tcready.nl  onder het kopje “Over tc Ready”  en dan  Activiteiten. Even puzzelen, maar het gaat je zeker lukken.
Wil je meer informatie mail dan naar info@tcready.nl

De nieuwe Dokovic, Federer en Nadal van TC Ready

Bij TC Ready doen 11 jeugdleden actief mee aan OGTB toernooitjes en de jeugdcompetitie. Ook in 2023 worden er weer tennislessen gegeven door onze trainer Berend Jan Kremer. Na afloop van deze lessen worden er in de zomer op vrijdagmiddag lessen gegeven voor de jeugd op ons park, voor informatie en kosten: secretaris@tcready.nl

Wil je weten wat er tijdens een les gebeurt lees dan dit verhaal eens:

Op reis met de Tennisbal.

De tennisbal (ik) wil graag op reis naar de andere kant van het veld. Ik vraag de hulp in van de kinderen die op tennisles zitten. Eerst wat techniek leren aan de kinderen door de meester: met de armen zwaaien als warming-up, overgooien met een voetbal, met zijpassen lopen en draaien.

Dan is het tijd voor de mij om mee te doen. Weer gaan de kids met zijpassen lopen en ik word aangegooid. Oeps, net niet geraakt door het racket, dus ik kan nog niet op reis. Nog eens proberen. Weer ga ik over het net en wordt nu goed geraakt door het racket. Yes, op reis naar de overkant. Nog niet zo ver en snel, maar de reis is begonnen.

Misschien beter eerst even het balgevoel van de kinderen verbeteren d.m.v. het lopen van een parcours. Mij op het racket proberen te houden langs parcours met hoepels en pionnen. En dan proberen het snelste groepje te zijn. 1 van de kids noemt het balansrennen. Leuk bedacht!!

Het bevalt mij erg goed op het racket, maar ik wil nog steeds op reis naar de overkant. Oefenen door de kinderen met de ballenmachine kan helpen. Ik vraag om een snelle slag: de volley. Dan kan ik gauw op reis. Machine aan, niet te snel achterelkaar 😉, racket van het kind in de aanslag, daar ben ik, high five…wow ik ga naar de overkant. Wat een reis. Wat is het mooi hier.

Maar… ik wil weer terug. Weet je wat: ik vraag of de Koning me kan helpen?

Iedereen aan één kant van het net. De meester speelt mij naar jullie toe vanaf de overzijde en de reis gaat weer beginnen. Wie vangt mij op? Het gaat soms goed, soms val ik. De prinsen en prinsesjes zijn nog in opleiding en proberen me te vangen. Maar uiteindelijk gaat het steeds beter en word ik door de Koning naar de overkant geslagen. Geweldig, dank je wel!

Hoop dat ik voor altijd kan blijven reizen naar de overkant met deze kinderen.

En dat ik mijn reizen in de toekomst kan uitbreiden naar Wimbledon, Flushing Meadows, Melbourne Park of Roland Garros.

Onze sponsoren

Online Ondernemers - internet marketing Blijham